Amigard Spot-on

Prirodna odbrana od buva i krpelja, štiti vašeg ljubimca 4 nedelje od parazita. Nežan je za kožu i karakteriše ga najviša efikasnost čak i nakon kraćeg kupanja ili kiše, zahvaljujući jedinstvenoj vodootpornoj formuli.

Proizvođač: SolNova AG, CH-8702 Zollikon / Švajcarska

Vrste proizvoda:

 • tuba za mačke
 • tuba za pse ispod 15kg
 • tuba za pse iznad 15kg
 • tuba za pse iznad 30kg

Dostupna pakovanja: 1kom  i 3kom

Način upotrebe:

Savijte vrh i odlomite ga, otvorite pipetu. Nanesite ceo sadržaj kap po kap, celom dužinom leđa životinje - otprilike na svaka 3 cm - od repa do vrata, direktno na kožu, razgrnuvši dlaku.

Ne nanosite po krznu. Ne utrljavajte. Ponovo stavite Amigard Spot-on posle 4 nedelje zbog produžetka zaštite.

alt

Naši ljubimci izlaze u prirodu i često se inficiraju raznim parazitima poput krpelja i buva, koji ne predstavljaju samo neugodnost, već i prenosioce bolesti. Zaštita naših ljubimaca od parazita nije samo pitanje zdravlja životinja, već i pitanje higijene i zdravlja čitave porodice. Rezultat naše ideje da osmislimo prirodno rešenje u borbi protiv buva i krpelja je Amigard Spot-on, kombinacija iskustva, umešnosti i čiste prirode.

Novi standard u zaštiti kućnih ljubimaca
SolNovina jedinstvena kombinacija potpuno prirodnih aktivnih sastojaka

Na osnovu istraživanja efikasnosti i toksikološkog profila aktivnih supstanci osmislili smo formulu koja sadrži prirodne ekstrakte drveta neem ili margosa i dekanoinsku kiselinu. Ekstrakt neemovog ulja poseduje opštepoznata i dokazana svojstva koja odbijaju insekte i u tu svrhu se još od drevnih vremena koristi u Indiji i Kini. Dekanoinska kiselina, aktivni sastojak koji je ekskluzivno registrovala i koju koristi SolNova, uključena je u našu formulu kao drugi aktivni
sastojak. Dobija se iz kokosovog ulja putem hidrolize. Ona je deo supstanci koje izlučuju lojne žlezde životinja koje su domaćini parazitima i ima „feromonske“ funkcije. Pošto je ova vrsta supstanci od velikog značaja za lociranje domaćina, paraziti su razvili ekstremnu osetljivost na ove supstance sa visokorazvijenim receptorima koji reaguju na supstance u izuzetno niskim tragovima koncentrisanosti, unutar ppb opsega (mikrogram po litru). Ukoliko koncentracija koja dolazi do receptora parazita u velikoj meri nadmašuje nivo detekcije, supstanca razvija snažan odbojni efekat. Ovaj metod koristi SolNova formula. Kombinacija dve aktivne supstance koje se sastoje iz dve sasvim različite klase komponenti proizvodi značajnu sinergiju koja proširuje efekat.

Amigard Spot-on tehnologija
Tehnologija koja odbija insekte

Dok farmaceutske hemikalije deluju poput insekticida ili akaricida, repelenti ne ubijaju parazite vec ih jednostavno drže podalje od domaćina ili, ako se parazit već našao na domaćinu, nateraju ga da ga napusti u vrlo kratkom roku jer koža domaćina deluje odbojno na njega. Efekat repelenta je tako snažan da paraziti čak i ne pokušaju da ujedu domaćina.

Galenska formula
Patentirana inovacija sa sporootpuštajućim efektom

SolNovina formula postavlja nove standarde u klasi prirodnih repelenata. Galenska formula koristi patentiranu kombinaciju neutralnih, sredstava sa odličnom sposobnošću širenja i punom kompatibilnošću sa prirodnim okruženjem kože. Galenski sistem razvija dvostruku akciju: proizvod nanesen na jednu tačku na koži se širi celom površinom kože. Svojstvo širenja je presudno za efikasnost proizvoda: što je bolja distribucija proizvoda po celom telu, bolja je i efikasnost. Studije pokazuju značajno poboljšanje efikasnosti nakon što je poboljšana distribucija proizvoda. Drugu akciju čini transport proizvoda unutar spoljnjeg sloja kože, stratum corneum, obrazujući rezervoar, otpuštajući proizvod
tokom dužeg vremenskog perioda, i obezbeđujući superiornu efikasnost.

Vodootporna formula

Sastav je optimalizovan da bi se sprečilo spiranje proizvoda u dodiru sa vodom. Aktivni sastojci, pre svega dekanoinska kiselina, i ostale komponente formule su praktično nerastvorive u vodi, što sredstvo čini veoma otpornim na vodu.


 • za pse i mačke
 • štiti od buva i krpelja 4 nedelje
 • potpuno prirodni aktivni sastojci
 • sastav: ekstrakt neem drveta i dekanoinska kiselina iz kokosovog ulja
 • nova formula postupnog oslobađanja aktivnih sastojaka
 • prijatnog mirisa
 • vodootporan, otporan na kišu ili kraća kupanja
 • potpuno bezbedan za decu u kontaktu sa tretiranim kućnim ljubimcima
 • bezbedan za vaše kućne ljubimce, bez ikakvih štetnih dejstava
 • jednostavno nanošenje
 • potpuno u skladu sa regulativom EU o biocidima.

Visoka efikasnost

Amigard Spot-on, proizvod švajcarske kompanije SolNova specijalna je kombinacija prirodnih aktivnih supstanci i predstavlja zdravu alternativu štetnim hemijskim supstancama. Amigard je bezbedan i neškodljiv za vaše ljubimce, a istovremeno i izuzetno efikasan u zaštiti od buva i krpelja. Brojna ispitivanja pokazala su da je Amigard Spot-on efikasniji od najboljih hemijskih proizvoda (kombinacija fipronil/methopren) na tržištu. Pogledajte grafikon. To je nežna snaga prirode!

Buve
prosečan broj buva na jedinki ispitivanih grupa životinja


Krpelji
prosečan broj krpelja na jedinki ispitivanih grupa životinja


Preuzmite Amigard katalog (1.79MB)


Bio-shocker sprej

Sa prirodnim aktivnim supstancama. Efikasan protiv buva, krpelja, vaši, grinja, njihovih larvi i jaja. Preporučuje se u kombinaciji sa Amigard Spot-on.

Antiparazitski šampon

Sa prirodnim aktivnim supstancama. Efikasan protiv buva, krpelja, vaši, grinja, njihovih larvi i jaja. Preporučuje se u kombinaciji sa Amigard Spot-on.

Antiparazitska ogrlica

Prirodna zaštita od buva i krpelja u trajanju od jedne sezone.